"Pennuille toivon ensisijaisesti aktiivisia ja juoksulajeista kiinnostuneita koteja. Minulle niin omien koiriemme, kuin kasvattienkin terveys on hyvin tärkeä asia, siksi toivon tulevalta pennun omistajalta myönteistä suhtautumista terveystutkimuksiin. " 


"Opastamme uudet pennunomistajat lajin pariin ja kasvattajan tuen saa pennun mukana."


            Olen seuraavien järjestöjen jäsen:

              Suomen Kennelliitto ry. 
             
Whippet-Harrastajat ry.
             Suomen Koirankasvattajat SUKOKA ry.
             Turun Vinttikoirakerho ry.
             Helsingin Vinttikoirakerho ry.

Pasi & Sansa Team Racessa
Pasi & Sansa Team Racessa

"Kasvatan whippettejä pienimuotoisesti nimellä Running Raiders. Suunnittelen pentueet joko maasto- ja ratajuoksua ajatellen. Ratajuoksussa en tähtää nopeimpiin aikoihin, riittää että koira juoksee kv-aikaa. Tärkeimpänä pidän koiran luonnetta, terveyttä ja käyttöominaisuuksia - ulkomuotoa vähäisimpänä. Rakenteen täytyy olla tasapainoinen, ei liioiteltuja ominaisuuksia kumpaakaan suuntaan.

Jalostukseen käytettävillä nartuillamme on aina käyttötuloksia juoksulajeista, eikä niillä ei ole ongelmia vietin kanssa. Jalostukseen käytettävät nartut ja urokset ovat käyttöominaisuuksiltaan rodun keskitasoa tai yläpuolella.

Jalostukseen käytettäville nartuillemme on tehty:
-Virallinen selkäkuvaus, lonkat ja kyynäret.
-Sydämen ultraäänitutkimus.
-Silmäpeilaus.

Omalle nartulle pidän ehdottomana rajana kaksi pentuetta."

Sijoituskoira - mikä se on ja miksi?

"Pyrin sijoittamaan jokaisesta pentueesta useamman narttupennun ja aikanaan valitsen niistä jalostukseen ne yksilöt, jotka koen kokonaisvaltaisesti laadukkaiksi nartuiksi. Tällä tavalla pyrin varmistamaan hyvien narttujen jatkokäytön illman sitä painetta, että pitäisi käyttää pentueen ainoaa sijoitusnarttua jalostukseen, mikäli se ei olisi yhtä tasokas, kuin siskonsa.

Kustannan sijoitusnartulle luustokuvat, sydänultran ja silmäpeilauksen, mikäli haluan käyttää sitä jalostukseen. Sijoituskoiran haltijalta toivon hyvää yhteistyökykyä ja molemminpuolista luottamusta."
 

-Noudatan aina Suomen Kennelliiton sijoitussopimusta.
-Narttu sijoitetaan aina yhtä pentuetta vastaan, myös tuontinartut.
-Lisäehdoissa on aina, että vastaanottaja ottaa koiralle vakuutuksen, jotta koiralle pystytään takaamaan laadukas ja asiantunteva eläinlääkinnällinen hoito, mikäli se sellaista tarvitsee.
-Maksan kaikki jalostukseen, synnytykseen ja pentueeseen liittyvät kulut itse.
-En koske missään tilanteessa vastaanottajan maksamaan vakuutukseen. Se on sinun, eikä sinun tarvitse omalla vakuutuksellasi maksattaa minulle kuuluvia kuluja. 
-Minä otan jo luovutusikäiselle sijoitusnartulle erillisen henkivakuutuksen, jonka minä maksan, enkä vaadi vastaanottajalta erillistä vahingonkorvausta tapaturmaisen kuoleman sattuessa, vaikka sijoitussopimuksessa näin lukeekin.
-Olen mahdollisimman reilu, oikeudenmukainen enkä tee kohtuuttomia lisäehtoja sijoitussopimuksiin. 

Mitä odotan sijoituskoiran haltijalta?
-Hyvää koiranpitoa, jossa koira saa säännöllistä liikuntaa, sen hyvinvointiin panostetaan ja se syö antamieni ohjeiden mukaisesti.
-Koulutusmenetelmäsi ovat positiiviseen koulutukseen perustuvia.
-Rehellisyyttä ja sitoutumista. Ei haittaa, vaikka sinulla ei ole aiempaa kokemusta whippeteistä, kunhan on aito halu ja kiinnostus harrastaa koiran kanssa juoksulajeja koiran ehdoilla. 
-Minun täytyy tutustua sinuun hyvissä ajoin molemmin puolisen luottamuksen saavuttamiseksi, teemmehän mahdollisesti useamman vuoden yhteistyötä. Molemmilla pitää olla luonteva ja vilpittömästi hyvä fiilis toisistamme.
-Toimivaa yhteydenpitoa koiraan liittyvissä asioissa 
-Haluan sijoitusnartun vähintään kerran hoitoon viikoksi, jotta voin tarkastella sen luonnetta ja käyttäytymistä itse.
-Älä pety, jos en käytä narttua jalostukseen! Se ei huononna koiraa, se on sama koira kuin ennenkin. 

 Lisätietoa sijoituskoirasta löytyy allaolevasta linkistä: