9/2020

Nyt eletään tätä kirjoittaessa melkein syyskuun puoliväliä. Kotisivujen päivittäminen meinaa aina unohtua, tämän asian suhteen täytyy ottaa ryhtiliike. 

Kaikilla kolmella koirallamme on uusia kuulumisia, aloitetaan Sansasta!

Sansa osallistui elokuussa ensimmäistä kertaa maastojuoksukisoihin, joka oli samalla vuonna 2017 syntyneiden derbykilpailu. Menimme kisoihin ilman minkäänlaisia odotuksia, tietäen kuitenkin, että Sansa on hyvässä kunnossa, kuten kisaavat koiramme aina on. Alkuerien jälkeen Sansan sisko oli johdossa ja Sansa upeasti toisena! Finaaliradan siskokset juoksivat yhdessä ja Sansa juoksi itsensä hienosti hopealle, siskon voittaessa tämän vuoden DVM-20 -tittelin! Aivan mahtava juoksu Sansalta, pieni harmaa yllätti täydellisesti ja hiekkamonttukisassa se oli elementissään.

Kuva: Terhi Paavola
Kuva: Terhi Paavola

Ensimmäisen RR-pentueen kuulumisia
Järjestimme kasvateillemme mittausillan Naantaliin 3.9. RR Dark Phoenix ei voinut osallistua juoksujen takia, mutta muut Suomessa asuvat saatiin mitattua. Kaikki ovat pienesti ylikorkeita.

RR Judge Redd "Redi" 51,7cm.
RR Ghost Rider "Pablo" 52,0cm.
RR Silver Sable "Sita" 48,9cm.
RR Phantom Lady "Yada" 48,7cm.


Yada ja Redi osallistuivat whippetien erikoisnäyttelyyn elokuussa, molemmille laatuarvosana EH. Yada sai suullisen ja kirjallisen maininnan iloisesta, heiluvasta hännästään. Redin sähköinenarvostelu valitettavasti hukkui bittiavaruuteen.

Yada erkkarissa. Kuva: Taru Lehtonen
Yada erkkarissa. Kuva: Taru Lehtonen

Terveystarkastuksistakin on kuulumisia, kun Pablo ja Sita kävivät luustokuvissa. Pablo A/A, 0/0, LTV1, VA0. Sita LTV1, VA0. Hienoa!

Kaikki tämän pentueen koirat ovat olleet vieheellä, eikä kenelläkään ole vietin kanssa ongelmaa. Radalla on myös juostu kv-aikoja! Koejuoksuja on suoritettu hyväksytysti läpi, ja ensi kaudella päästäänkin jo kisaamaan.

Isot kiitokset aktiivisille omistajille tätäkin kautta!

RR Judge Dredd juoksemassa soolojuoksun. Kuva: Terhi Paavola
RR Judge Dredd juoksemassa soolojuoksun. Kuva: Terhi Paavola

Dion (FI & EE KVA-m FI DVM-19 Nenatnak Call Me The Breeze) voi oikein paksusti tällä hetkellä. Dionin toinen ja viimeinen pentue syntyy viikolla 39. Koronavuosi nopeutti pentusuunnitelmia, kun tänä vuonna ei sitten päästykään ulkomaille kisaamaan ja etätyöt mahdollistavat paneutua pentueeseen 110 prosenttisesti. Ensi vuonna päästään vihdoin ja viimein rakkaan harrastusten pariin ja jos koira pysyy kunnossa, niin sen uraa on mietitty jo muutama vuosi eteenpäin, eikä pennut olisi mahtunut enää niihin kuvioihin.  Joulukuussa Dion steriloidaan, jotta juoksut eivät sotke harrastamista.

49vrk.
49vrk.