11/2020

Marraskuu alkaa olla lopussa ja sen verran on ollut kiireinen kuukausi, etten ole ehtinyt aloittamaan massiivista Salme Mujusen kirjoittamaa Koiran rakenne - laaja oppimäärä opusta. Tarkoitus oli lukea kirja marraskuun pimeyden aikana, mutta ehtiihän sen myöhemminkin. Sen sijaan kulunut kuukausi on mennyt töiden, arjen ja pentujen kanssa. 

Marraskuussa loppui myös epätietoisuus Sansan oireille, jossa sylkirauhaset turposivat toistuvasti hyvin suuriksi. Lisäksi syöminen oli todella huonoa ja muita yksittäisiä oireita. Ei enää eri klinikoilla kiertämistä, ei enää kortisonipiikkiä, ei enää antibioottikuureja, ei enää näytteitä sylkirauhaisista, ei enää tähystystä - vihoinkin löytyi sopiva lääkitys fenobarbitaalilla (Phenoleptil Vet.) ja sitä myöden diagnoosiksi saatiin PRS (Phenobarbital-responsive sialadenosis). 

Sansan lääkehoito jatkuu 3-6 kuukautta ja vuoden vaihteen jälkeen lähetään pienentämään annosta. Toiveena olisi, että lääkitys päästään lopettamaan ja sairaus olisi remissiossa, mutta todennäköisesti lääkitystä joudutaan jatkamaan jossain vaiheessa koiran elämää. Sansa sterilisoidaan hoitavan eläinlääkärin ohjeen mukaan keväällä, kun saadaan ajettua lääkitys alas. Mikä parasta, Sansa on saanut painoa melkein kilon lisää lääkehoidon alettua, kun ruokahalu on vihdoin normaali!

Jos joku googlella löysi tämän sairauden sivuiltamme ja koirallasi on saman tyyppisiä toistuvaa oireilua, niin saa ottaa yhteyttä, kerron mistä me saimme avun ja iloisen koiramme takaisin! Kyseessä on harvinainen sairaus ja tietoa löytyy englanninkielellä. 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!