1/2021

Vuosi on vaihtunut ja taas mennään kohti kevättä! Meillä on ollut epäonnea hiekoitushiekan kanssa, kun kiviä imeytyi Sansan ja Yadan anturoihin. Sansalla oli kolmessa jalassa kiviä, onneksi ne saatiin operoitua eläinlääkärissä hyvin. Sansa parani nopeasti.

Yadalla oli vain yksi kivi oikeassa etujalassa, mutta se oli todella syvällä ja kiinnittynyt kudoksiin. Anturaa jouduttiin avaamaan enemmän ja sai muutaman tikin siihen. Epäonneksemme haava tulehtui, mutta antibiooteilla ja laser-hoidolla antura on jo paranemaan päin. Yada käy myös fysioterapiajaksolla, ettei ontuman takia aiheudu pidempiaikaisia, hoitamattomia lihasjumeja. Täytyy olla tyytyväinen, kun moniammatillisuus korostui Yadan hoidossa, jossa ortopedi tapasi Yadan fysioterapeutin ja antoi "raportin" koiran nykytilasta ja kuntoutussuunnitelmasta, jotta Yada saadaan kisakentille tulevana kesänä.

Yada luustokuvattiin samalla virallisesti, lonkat ja kyynärpäät ovat priimaa (AA/00), selkä LTV1, VA0. 
Ortopedin lausunnossa lukee: "ristiluu normaalisti fuusioitunut, harjanteen etureuna matalahko joka voidaan tulkita LTV1. Tämän ei pitäisi kuitenkaan olla kliinisesti merkittävä löydös."

Loput terveystarkastukset (sydämen ultraäänitutkimus ja silmäpeilaus) tehdään vuoden kuluttua. 

Pysykää terveinä! :)